Nyt mulla on ihan täysin simppeli resepti siihen, kuinka porokoirasta saa täyden hyödyn irti ja ehkä siinä sivussa mainion jälkikoiran !!!

Siis sehän on ihan niinkin yksinkertaista, et mennään mettään, vapaavalintaisesti ihan mihin suuntaan tahansa, kunhan tallailee jonneen riittävän pitkälle.. sitten vaan käännytään takaisin päin ja sanotaan koiralle et "eti jälki"..

Nyt sit saattaa tiukkapipoisimmat ajatella, et sithän mennään niinku vika suuntaan, mut mitä sit ?? Takajälki tai "etujälki", mitä väliä, kunhan ite löytää takasin tielle ?!?

Arvata kai saattaa, et ollaan tänään tätä toimintaa harrastettu ?! Käytiin Masan, Onnin ja Jarren kans lenkkeilemäs ja koska tiet on joko peilijäässä tai hiekalla, niin tultiin kotiin suon kautta. Siellä vallitsikin erinomainen hankikanto, joten tallailtiin sitte siellä.. Uskaltauduin pari sataa metriä pitemmälle kun ennen ja kun lähettiin tulemaan takaspäin, näytti Peto tietä mulle.. Eikä taatusti paikotellen nähny minkäänlaisia jälkiä hangessa, sen verran siel kasvaa jossain kohdin suopursua yms. Niin tultiin pitkän matkaa, koira edellä ja mie uskollisesti sen perässä. Tosin paikotellen se meni niin törkeetä vauhtia, et ei ainakaan mun kunnolla perässä kestäny. Vauhdista huolimatta työskentely oli varmaa, eikä se jäleltä poistunu.. Piti oikein soittaa Sannalle ja kehua piskittiä, niin tuli hyvä mieli.

Et jahka nää vähäsetkin hanget tästä joskun kaikkoaa, niin kaivetaan liina kätköistä ja Sannan ystävällisellä avustuksella ruvetaan sit kaiketi jälkeä reenaamaan.. Eihän koiran luontaista lahjakkuutta voi siis mitenkään heittää hukkaan.. Voihan se olla, et se on täys susi siinä hommassa, mut mulle piisaakin se, et koira tuo mut kotiin mettästä, et kaiketi myö sit ruvetaan harrastamaan takajälkeä =)

 

Jos mulla on nyt hyvä mieli, ni täs torpas on myös toinen jolla naama loistaa ku hangon keksi, Juha !!! Iskä korjas vihdoin tänään mönkkärin pitkällisen odottamisen jälkeen.. Poika on jälistä päätellen vetäny melkosta rallia ja oli ne käyny myös mettätiellä ja läheisen lammen jäällä ajamassa.. Juha edellä mönkkärillä ja iskä & Jere moottorikelkalla perässä.. Pikkuäijä näkee varmasti untakin mönkästä !!!!