Juu-u, joulupukki oli niin sangen ystävällinen, et toi pojille merirosvolaivat ja niitä sitten piti uittaa altaalla. Vähän kuvien ottamisen jälkeen iski kova sadekuuro ja Jeren isompi paatti otti ja heittäyty nurin, Juhan pienempi ei kaatunu, oli muuten vaan uppoamispisteessä kun sato vettä sisään... Hauskaa oli !!!

1711677.jpg

1711678.jpg

1711679.jpg

 

Viime viikon loppupuoli menikin sit ihan kauhian vauhdikkaasti, kun kummipoika tuli äiskän ja isosiskon kans meille kyläilemään. Täytyy sanoa et melkein kolmen päivän riehumisen jälkeen oli meijänkin mukulat aika sippejä.. Eli kyl niilläkin patterit loppuu ain välillä... Käytiin kattomassa lampaita, ratsastamassa ja ongella, kaiken muun ajan lapsukaiset olikin sit saunassa tai altaassa, monta tuntia päivässä, oltiin jo ihan varmoja et niile kasvaa vähintään evät kupeisiin..

1711695.jpg

Mukulat kävi pulahtamas myös jorpakossa lampaiden luona, ku hyö asuuvat järven rannalla. Kylmää sanoin mie, mut sinne ne vaan polskutti menemään.1711693.jpg

Kummipojan äiskän (joka nyt sattuu olemaan mun serkku) kans fiilisteltiin toisena iltana ja katottiin Dirty Dancign (linkissä leffan loppukohtaus), jonka tilasin ihan vartavasten dvd-versiona, kun vanha vhs-versio on niin loppuunkatottu... Ei olla oltu kovin paljo päälle kymmenen, ku ollaan katottu se eka kerran ja nykyään ei tarvi tekstitystä, osataan se molemmat kaiketi etu- ja takaperin ulkoa... Onhan se ehkä vähän kökkö jossain kohdin, mut tuo paljo hyviä muistoja mieleen ja sen leffan veisuut soi päässä aika usein (ja nykyään myös cd-soittimessa, kun vanha kasetti otti ja katos, niin oli tietenkin tilattava myös molemmat soundtrackit).

 

Viime lauantaina fiilistelin sit ihan yssikseni.. Sain ajaa ihan äärettömän hienot kiesit kesätorille !! Kiesien omistajilla oli hääpäivä ja he ajelivat sitte kahestaan kotiinpäin kuoharin ja mansikoiden kera.. Kiesit on omistajiensa häälahja morsiamen isältä (joka nikkaroi siis ihan mitä haluaa..) ja tehty ihan tyystin ja kokonaan käsityönä, vain renkaiden kumipinnoitus on teetetty muualla.. Miksei mulla ole tollasta isää tai vaaria ??????? Ei oo reilua.

1711683.jpg

Ja mä tiedän kyl et valjastus on vähä viturallaan, mut oli pakko tehä kompromissejä.. Ja tiiän myös sen, et kieseihin kuuluis luokkivaljaat, mut toi heppanen on niin norsunkokonen, ettei sille oo löytyny tarpeeks isoja länkiä...

Oli kyl yks tän kesän parhaita päiviä !!!!!

 

Mansikatkin on jo pakkasessa, käytiin poimimas koko perheen voimin n. 15 kiloo marjoja. Täytyy sanoa et kahen ämpärin jälkeen iski uskonpuute, ku tuntu ettei ne lopu koskaan.. Mut nyt ne on eliminoitu, tavalla ja toisella. Kääretorttukin katos sen siliäntien. Tais maistua, ku välis oli ite tehtyä hilloa, kermaa ja tuoreita mansikoita. Pitänee tehä toinenkin, ku huomenna meen jälleen pellolle..

 

Tänään saatiin vihdoin roudattua Ranu ja Pee ampumaradalle, ku ei ollu liian kuuma ja pojat meni mummolle siks aikaa. Ihan lunkisti otti kumpikin, ekoja paukkuja ne katto vähä ihmeissään. Kykenivät kuitee molemmat syömään ja loppujen lopuks makoilivat auton vierellä, et kaiketi Rauskin voi viedä syksyllä jahtiin.. Käyttinpä viel terassillakin ja tottahan toki koiruudet oli mukana, kun kerran ystävällinen myyjätäti anto luvan..

1711687.jpg

1711689.jpg