Nyt on Pedosta tullut vihdoinkin iso koira, on se kait myönnettävä, et ei tuo ole enään pikkupenneli.. Käytiin eilen eka kerran pitkällä ihan Hihnalenkillä. Naapurista löytyy sellainen reipas lenkkeilijä kaveriksi, joten hilpastiin tietä pitkin kylä ympäri, eli tollaset 6-7 kilsaa. Totesin vaan, et ois saanu meikäläinenkin käydä ehkäpä noin 100 % enemmän tallailemassa, ei oikein tahtonu toisen perässä kestää... Mut ihan reippahasti mentiin ja ihan hyvin Peto vauhdissa kesti, tosin kotona sit veti unta kaaliin tollaset kolme tuntia keittiön nurkassa.. Vastaantulijat piti tietenkin haukkua mun jaloissa seisten.. nii-i, ihan totta, täällä tulee ihan oikeita immeisiä vastaan ja nyt viel ihan oikein kaksi eri kappaletta !! Autoja tuo katto vähä hitaasti, mut ihan hyvin selvittiin niistä ja tukkirekastakin, niinkuin myös talosta, jonka pihalla on tarhassa neljä laikaa.. Eli tästä se sit alkaa, tielenkit. Ja ihan hyvä näin, tuol mettässä on kohta aika tylyä tallailla, jos sitä lunta kuin paljo siunaantuu, ja tuskin Timokaan riemusta pomppisi, jos ehdottaisin mettätien auki pitämistä ihan vaan Pedon takia. Ja mikä parasta: tielle saa kaverin, harvempi tuonne mettään lähtee rämpimään, ainakaan riemusta vinkuen..

Sitten ihan vaan huvikseen otin pari tarha/koppi kuvaa..

1134660.jpg

1134664.jpg

1134662.jpg

1134657.jpg

Kuvissa Ranu Pedon kanssa ja Tane yksisseen, Late edelleen alatarhassa.

Eilen illalla ratkesi sekin arvoitus, et milloin Pedon omistaminen ei oo, siis hetkellisesti, ihan niin kauheen ihanaa.. Sepä sitten otti ja teki kunnon lätäkön meijän vieraspatjalle (jonka pojat jostain syystä raahasi ja unohti alakertaan) !! Ihan kiva juttu, sekun on sellanen 15 senttiä paksu superlooniversio.. Sitä sitten pesin yöllä pitkään ja hartaasti ja tän päivää kuivattelin. Epäilenpä et sen kohtalo on kuiteen krematorio, näkee sitte jahka saan sen ensin kuivaksi... Et ihan kiva kaveri...

Mun osalta eka lappalaishäppeninki on nyt sit koettu. Tänään oli Kaakon Lappalaisten pikkujoulut. Kivaa oli, eikä oo ees pää pipi huomen aamulla.. ja tunsin sentään puolet aikuisista jo entuudestaan. Kiitos Sannalle, joka asiasta hihkaisi. Tuntuu vaan ihan luksukselle, kun on niinku rotujärjestö, mut sit on ihan niinku täs lähellä viel Alaosastokin.. saas nähä milloin tähän tottuu !! Ja kai se on niin, et kun tajuaa ottaa oikeen rotusen koiran, ni alkaa näitä menojakin olemaan, pitänee kaiketi ottaa nää kymmenisen, mun osalta vähä tapahtumaköyhää vuotta takaisin..

Siis onhan harmaillakin esim. hirvenhaukku-kokeita pitkin syksyä, mis näkee immeisiä, mut mites jos ne ei kiinnosta tai ei tunne niitä ihmisiä tai ei ymmärrä kokeista mitään tai ei käy hirvijahdissa ?? Aika heikoilla on..