Juupasen juu.. Niin on kiirusta pitänyt, ettei oo pahemmin koneelle kerenny.

Kelit on ollu just niin hanurista, et eipä olla pahemmin lenkkeilty, ja hetikohta puol neljän jälkeen on niin pimeetä, et hirvittää ajatuskin poistumisesta pihavalojen ulkopuolelle.. Mut on tässä jotain hyvääkin: Pedolle on pakko alkaa mennä kaaliin "odota"-käsky, kyllä sitä sen verran usein käytetään ulkoa tullessa, kun pitäisi tehä sen sata hommaa yhtaikaa ja mielellään ihan ekaksi pyyhkiä piskitin tassut..

Itsenäisyyspäivän hippalot meni ihan kivasti, ohjelmaa oli riittävästi ja pojat jaksoi olla ihan suht siivosti !! Toivottavasti tää ei vaan oo ihan jokavuotinen rumba, ainakaan tällä pukukoodilla, on nääs sen verran työlästä..

On ollu vähä mieli maassa miullakin, kun tästä kylältä jouduttiin lopettamaan sellainen kiva suomenheppa, koskapa sille tuli nälkä ja se päätti sitten syödä ihan koko rahan edestä, kun tilaisuus tuli.. Ikävä juttu on nyt sitte vaan se, et "ahneella oli paskanen loppu", eli meni suolisto ihan tukkeeseen, eikä auttanut enään mikään muu kuin lopetus.. Surullisia nää jutut, varsinkin kun tuntee eläimen ja ihmiset.. No, voimia heille !!!

Urbaanitkin saapuivat jälleen maisemiin. Olivatten pari yötä vain, kun kisumisua ei kauemmaksi aikaa voi yksin jättää. Meille on tullu sellanen hullu tapa, et joka kerran, ku hyö tulloo, niin meil on aina jotain uutta tekemistä.. Nyt kyl joutu mielikuvitus ihan tosissaan töihin, mut löyty jotain kuiteen (Johtuen vallitsevasta ilmastosta, oli ulkojutut ihan out näistä kuvioista). Myö lähettiin ihan kahestaan akkaporukalla tutustumaan Haminan vilkkaaseen ja ennenkaikkea runsaaseen joulumyyntiin... Ajelutin kyl asiaankuuluvasti pienen Haminakierroksen, kun toinen ei ollu ikuna käyny meijän ympyröitä kattomassa. Liekö mitään mieleen jäi, mut ainakin lahjoja yms. kamaa löyty ihan koko rahan edestä.. Must on vaan niin koomista,et immeinen tulee n. kolme-neljä kertaa isommasta kaupungista ja löytää täältä jotain ostettavaa, kun ite hilpasen ain vähintään Kotkaan tai Kouvolaan.. Ihan uskomatonta !!

Ukot kökötti sit sen aikaa kylmällä reijällä, ja saivatkin kisuille fisuja. Eikä kukaan ees ollu avannossa, et jäätä oli viel muutama päivä sit ihan riittävästi..

Tänään mie läksin jo aamusella kotoota (joo-o, mie tiiän, ihan vaan hullut herää vapaapäivänä vapaaehtoisesti ennen yheksää). Pääsin Haminasta kaverin kyydissä messariin. Ikävä kyllä porot oli näytelmissä jo eilen, mut korvasin tän suuren menetyksen sit shoppailemalla oikein kunnolla. Löysin Timolle joululahjan, puruluita, possunkorvia ja Pedolle leluja (must paras oli sellanen kiva koira, mikä venyy ja paukkuu) yms. Järjestön kojulta oli ihan pakko ostaa mm. sellanen porokoira-piparimuotti, nyt meil sit syödäänkin ihan vaan poro and the poro- pipareita, kotoa löytyy nimittäin jo poro-muotti.. Itelleni teetin sellasen kivan lippiksen, jossa lukee Pedonpurema, oli aika hieno. Vähä samaan lootaan kuuluu tää mun vuosia sitten hankkima lärsä, missä luki rituraneritivehka, siis luit ihan oikein; rituraneritivehka.. Ne oli meijän silloiset koirat...

Ja kuinka yllättävää, kummasti jakso viel Ikeassakin tallailla pari tuntia, ja viel ihan ekstempporee.. Ja mitäänhän en siis tarvinu sieltä, mut kuiteen kassaan kilahti mun pussista tollaset vajaat 130 ekee.. Mie en ees uskalla ajatella kuin paljo mie oon sitä firmaa vuosien varrella rahoittanu. Ainut syy, miks voisin harkita hesaan muuttoa on se, et oletettavasti sinne ei menis rahaa juuri lainkaan, jos asuisi siellä..

Päivän paras ostos oli kuiteen Pedolle ostettu ihan ihkaoma Vessaharja !! Josko tuo järetön mielenkiinto meijän omaan nyt vähä laantuisi, kun sai ihan oman . Tosin sil pitäis kaiketi pyyhkästä pönttö pari kertaa, ni ois viel parempi..