Oli sangen hauska päivä, matkatkin kun sujuivat varsin letkeissä fiiliksissä ;-)

Paikan päällä pyöri kaksi tapahtumaa: estekisat ja Clydesdale- ja Shirehevosnäyttely. No, estekisoja katsoin sen verran mitä aikaa meni kahvilajonossa, kun näyttely kiinnosti huomattavasti enemmän.

Nää heppaset ei ollu ihan uppo-uotoja ilmestyksiä, osasin toki odottaa ihan järjettömän isoja järkäleitä, mutta että mammutteja =D joo, en sano enään koskaan yhtään esim. suokkia edes norsun kokoiseksi, kun nyt on vähän tota vertailumateriaalia; nää oli ihan oikeesti mammutteja !!!

Mut kilttejä sellaisia, en kyl tosin itselleni haluaisi, mut ei noita nyt ihan hirveesti osannut pelätä, jotenkin vaan kiltin oloisia..

 

(Mukana vaan pikkupokkari, kun ei huvittanut raahata isompaa)

Tässä kuvassa on 3 v. Shire-ori Noble Maximus. Kyllä kiilsi ja kimalsi, oli todellakin uhrattu aikaa hevosen puhdistukseen..

1273501454_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Seuraavana 4 v. Clydesdale-ori Arclid Scottish Lad. Tässä ja oli esittäjä nähnyt vaivaa pukeutumalla hevosensa väreihin sopiviin vaatteisiin..

 (Ehkä syytä kertoa, että tuomarit oli tulleet Ruotsista, Englannista ja Skotlannista ja tää näyttely taisi olla ensimmäinen laatuaan Suomessa).

1273501463_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Viimeiseisenä vielä mun ehdoton lemppari; 10 v. Clydesdale-ori Hillside Lord Lyon.

En oikein ole koskaan päässy orien korvien väliin, enkä siis oikein ymmärrä niiden ajatusmaailmaa, mut tätä kaveria en jostain syystä pelännyt yhtään. Kooltaan mammutti ja vielä ori, mut luonteeltaan lammas. Aika jees !!

1273503401_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Lähtiessä suorittiin pikainen Ypäjä-kiertoajelu. Alue tuntui isolta, eikä ollut yhtään hankalaa uskoa, kun kerrottiin, että siellä todellakin eletään ihan omaa elämää -suoraan kuin kauniista ja rohkeista, suurinpiirtein ;-) 

Paikat oli kuitenkin siistejä ja asiallisia, vois olla ihan kiva käydä uudestaankin ja nimenomaan tutustumassa hevosopistoon kokonaisuutena, jäi paikallinen museo vähän harmittamaan, siel ois ollu todennäköisesti paljon vanhoja heppavehkeitä jeesusteltavaksi..

Ehkä joskus uusi reissu, onpahan nyt kuitenkin käyty sielläkin.