1291141.jpg

Tälläinen lauma meitä kylän lammasfarmilla varttu... En sit tiiä, näkikö Peto ne näin, vain näin:

1291145.jpg

Vai näin:

1291146.jpg

Mene ja tiedä, vähä ne kyl pienen pientä poroa hirvitti, tuo istuskeli seinän vieressä just sen näkösenä et "avaappa ulko-ovi ja laske mut irti, ni meen ja kauas".. Eka tunti siis ihan vaan istuskeltiin ja katteltiin. Namit kelpas kyl koko ajan, et ei ihan shokissa ollu =)

Lampaat seiso lähes koko ajan hienossa muodostelmassa, kolme eessä ja kaksi takana, ja olivat mun ihmeeksi melkosen hiljaa. Varsinkin kun on tottunu siihen, et ain ku sinne on menny, ni päkien "BÄÄÄÄÄ" on ollu korvia huumaavan kovaäänistä.

Lambit lähti sit vähä ulkoilemaan ja sithän Petokin vasta innostu; kyllä tuli ääntä ja paljon !!! Eka kerran kuulin tuon otuksen haukkuvan, siis ihan sellasella aikuisen koiran haukkua, pitempään. Satunnaisia haukkuja on kyl tullu kotonakin, mut nyt tuli ihan tuutin täydeltä. Lambit meni sit nurkan taa ja Peto niitä  jäljitti tohkeissaan, nenä pysy tiiviisti maassa.

Mentiin sit viel navettaan uudestaan ja sit tuli koiruuskin jo häntä ylhäällä ja ihan rentona sisään, ei tuntunu yhtään kireeltä enää, häntäkin heilahteli. Avasin sit karsinan oven ja taas tuli ääntä niin paljo, et korvissa soi.. Sangen reipas koira siis.. On vaan vähä pitkät piuhat, pitää ens kattella ja toimia vast sit (toisin ku mie, ensin teen ja sit mietin oliko se viisasta).

Vapaaksi en Petoa laskenu, enkä laske viel vähään aikaan. ilmeisesti kaks lambeista on kantavia, enkä kyl halua mitään keskenmenoja kontolleni. Katellaan sit uudestaan, kunhan karitsat on isompia, vois piskitti saada kyytiä, kun emot lapsiaan suojelisivat ihan hurjalta Pedolta.. Eikä Peto kyl yrittänytkään mitenkään sinkoilla lampaiden luokse, enemminkin  oli mun luona, fleksi piisaa viel siis toistaiseksi.

Koitan nyt olla tooteva ja käydä ainakin kerran viikossa Pedon kans lenkillä lambien luona, siinähän se niihin tottuisi. Sellasia pikavisiitejä, et heti kun on kivaa, ni sit lähtään kotiin, niinku tänäänkin..

Lambien ihmiset lähtee viikoksi lomailemaan ja lupasin sit käydä toisen ihmisen kans vuorotellen hoitelemassa elukat.. Hyvä syy lähtee  koiran kans lenkille. Ainut vaan, et laskettuaika on suurinpiirtein silloin, et toivoa sopii, et siel ois pienet lambit maailmassa ennen talonväen reissua.. voi mennä sormi suuhun, jos kätilöksi joutuis..